Godmorgon.

2010-04-30 ღ 09:05:17
Godmorgon allihop :) Jag har varit uppe sedan 07.00. Hade nämligen tvättid då och det var verligen panik.. sista rena strumporna.. aa ni vet. Nu är tvätten ren iaf, ska bara torkas, det känns skönt. Sitter här i soffan och ser på Vakna med The voice. Fick mig ett gott skratt när Kjell gick ut på deras gård och sjöng i megafon "vintern rassat ut" Hahahaha. Folk kom ut på balkongen i morgonrock. Sååå kul! Bra gjort Kjell. Solen strålar in här, så härligt. Jag tänkte äta frukost, fixa lite här o sen ta mig in till city för o hämta mina skor och kolla lite i affärer innan det är dags för jobb. Wiie! Hoppas på en riktigt härlig dag innan jag ska träffa mina kära vänner ikväll för mat(brasa??) o nån liten utgång på de.



IGÅR va Amanda här. Vi gjorde STUVADE makaroner och falukorv, mums vad gott det blev. Riktigt duktiga tycker jag att vi va. Sen blev de delicato o massa snack om gamla minnen... ojojoj. Tårarna sprutade, hahaha. Men vadå? Skulle inte ni oxå gråta av skratt om ord som relaterade till era gamla minnen var Siamesiska trillingar, bajsens återkomst, bananmoshjärna, MAT ÄR GOTT, avhuggen flaggstång, bilresa med magsjuka och kvinnoproblem och sist men inte minst 45 grader varmt från Turkiet, hahahaha. Love jo!

 

 


Tips och råd inför au pair resan.

2010-04-29 ღ 10:03:39
Jag har fått en fråga av en tjej som ville veta lite om min au pair resa i Paris(Versailles). Så jag tänkte här skriva ett inlägg med lite råd och tips inför resan.

Jag åkte dit september 2008. Nervös som sjutton men glad över att jag ÄNTLIGEN skulle få göra grejen ja velat i flera år. Jag packade med mig alldeles för mycket men klarade mig fint tack vare en schysst kille på Arlanda(tack igen).

Jag åkte med Work & study abroad. Jag sökte upp deras nummer på internet och ringde dom. De skickade mig de papper jag behövde fylla i och sedan fixade jag collage, betyg med översättning mm. När jag sedan skickat in allt tog det några veckor endast innan de ringde upp mig för en intervju per telefon.

Efter ytterligare någon vecka hade de hittat en familj till mig. Wow! Eftersom de varnat mig på telefon att familjen kan ringa upp dig innan vi hinner göra de, så var beredd med lite frågor o svar. Jag hade förberett en hel del men när det ringde var jag ändå jättenervös. Vi tog hela samtalet på engelska eftersom jag knappt kunde någon franska alls, coolt va? :). Vi föll för varann o ja va välkommen till deras familj. Dagen efter sade jag upp mig från mitt fasta jobb och 1 mån senare for jag iväg.

Tänk på


- Ha med dig lite fickpengar. Man får så man klarar sig i lön men det är kul att kunna göra lite saker utöver det vanliga när man ör en sånhär resa.
- Åk med en positiv inställning och var medveten om att det är du som valt att göra detta och varför. Det lättar de stunder det känns jobbigt.


- Får jag busskort?
Jag bodde i Versailles som ligger ca 2 mil utanför Paris. Så det tog mig ungefär 20 min med tåg att ta mig in till city(Eiffeltornet, Triumph mm). Men jag sade till familjen att jag jättegärna ville gå i skola inne i Paris för att inte fastna i Versailles så de köpte ett carte navigo till mig som gäller i alla 4 zoner. Det är som ett månadskort och fungerar över nästan hela Paris. Familjen betalar ditt busskort. Det var jätteskönt att ha det.

- Hur hittar man skola? Måste man gå i skolan? Vad kostar det?
Åker du med en förmedling får du massa tips på olika skolor runt omkring ditt område. Det var skönt. Med work and study abroad var man tvungen att gå i skolan, vilket var tur. Jag lärde mig så sjukt mycket där och året hade inte alls blivit lite lärorikt och lätt som det blev med skolan. Inte bara att det blir lättare med språket utan att man har något att göra på dagen när lillan var på dagis och att jag fick flera vänner där. Min familj betalade inte skolan men det varierar från familj till familj. Jag betalade 1000 euro så ca. 10 000 kronor för 9 månader. Det var det helt klart värt. Fick mycket hjälp från familjen som verkligen ville att jag skulle lära mig franska.

- Hur hittar man vänner? Vågar jag åka ensam?

Jag åkte helt ensam och kunde som sagt inte mer än några fraser, färgerna o lite så.. Så det var riskabelt, men det var oxå det som gjorde att jag var så taggad på o lära mig. Annars skulle året bli fruktansvärt jobbigt, så jag var tvungen att lära mig. Jag är en väldigt social och öppen tjej som har lätt för att ta kontakt med nya människor. Genom förmedligen fick man en inbjudan till ett möte där alla nya au pairer som åkt med dom skulle samlas. Där mötte jag mina första vänner, flera svenskar. Det kändes jätteroligt. Det gäller att du är framåt, har viljan och är på. Det räcker långt. Sedan fick jag vänner genom skolan, svenska kyrkan och även på dagis. Jag gick fram till tjejer som verkade vara barnvakter och frågade om vi kunde bli vänner. De tyckte nog att jag var ganska skum först men sen blev vi bra vänner och en tjej har jag fortfarande kotakt med och det var så kul just att hon var fransk. Jättehärligt.




En bild på mig och min franska klass.     En bild på mig och min kära italienska vän.

- Vad är Svenska kyrkan?
Svenska kyrkan finns lite överallt i världen, bl.a. i Paris. Det är en plats för dig att hitta vänner, gör aroliga aktiviteter, läsa svenska böcker, prata svenska o bara känna dig lite hemma när det behövs. Där ordnar de au pair träffar och du har stor chans att träffa andra som befinner sig i samma båt som du :)

Jag hoppas att jag har kunnat komma med något bra iaf, och tveka inte att fråga om det är något mer ni vill veta.




Till sist kan jag bara säga. Under året hade jag några svåra stunder då jag längtade hem. Dessa stunder var korta och så fort jag såg min lilla stumpa som för övrigt alltid sa: viens viens ma cherie. Kom kom min älskling. Hon var bara 2,5 år men såå lillgammal. Hon såg på mig när det kändes lite jobbigt och fick mig genast på bättre humör. Jag är så glad att jag fått uppleva det jag upplevde och jag har redan hälsat på familjen 2 ggr efter resan. De har oxå varit här i Sverige och hälsat på min familj. Ett minne för livet.



Lycka till alla!







Heter du då?

2010-04-27 ღ 20:56:15
Ja, det var en fråga ja fick några gånger idag :) Så himla kul de va o jobba på förskola. Sandkaksbygge, vattenlek, samling o så vila :) Fick både ansvara för vattenpåfyllning ;) å så vilan för de små.. skoj! Fick massa hjälp med namninlärning oxå så några namn sitter redan, resten tar vi imorn ;) De blev en runda på stan me vänner o så midda på Söder.. Hann boka tvättid oxå(IGEN). Nu e de krisigt:P


Nu blir de lite teori innan sängen. Pusss!

Jobb jobb!

2010-04-27 ღ 07:56:40
Godmorgon!

Nu hasr ja ätit frulle o ska ta på mig vindjacka o joggingskor innan ja beger mig till dagens jobb: Lek, sång o bus :)

 

En bild på mig o min lilla Cheriie i Versailles <3

 

 


Yeeey!

2010-04-26 ღ 21:20:57
Heej! Nu e ja hemma efter teorilektionen.. med Alex.. en riktigt skön körskolelärare, han fick oss att skratta inte bara en eller två gånger inte :D Massa prat om bromsvätska, tvåhjulsdrivning, däcktryck mm. MASSOR att lära. Måste plugga en del till onsdag för o förstå lite mer exakt hur bilen ser ut inuti =/

Vet ni?? Veronica ringde idag o jag ska vikariera på en förskola imorn och på onsdag, wiiie! Det ska bli jätteroligt, det var tydligen en småbarnsavdelning, spännande. Lite annat än å stå i butik :) Imorn blir de vindjacka o joggingskorna på ! Tvätta skulle ja göra imorn... får bli en annan dag. Sen på onsdag e de förskolejobb igen o så teorikurs, full fart men åh va kul :) Nu måste ja äta lite :)

Förresten, hade en jättebra helg.. lite jobb, lite körning med mamma o sen storhandlade ja med mamma, de va roligt:) Tack mamma för skjutsen o sällskapet o alla tipsen :)






Puss!

LAST BOUNCE !

2010-04-23 ღ 23:42:54
Obeskrvligt. Vilken show. Jag har sett 3 av deras shower o denna var absolut den bästa, wow! Med blandade känslor gick jag från Globen.. efter 13 år... ska de bara skiljas åt.. Dom är iallafall världens bästa dansgrupp :) Otroligt bra jobbat BOUNCE, ni fick hela Globen att gunga. Gåshud, glitter o gung, wow.






Nu ska ja snart sova, efter en härlig kväll på Globen med min vän Emelie.  Lyckliga över att ha sett den första sista showen med Bounce. Men samtidigt sorgligt... men vem vet, kanske gör dom comeback nån gång ?


Natti!

Mamma. Bounce.

2010-04-23 ღ 17:17:46
Hej hopp!

Nu e ja hemma från jobbet en snabbis. De va en helt okej jobbdag idag. Soligt o fint ute iaf :) Ska åka o hämta mina skor ja lämnade in häromdagen. Jag fick igenom att ja ska gå o laga dom o så betalar dom en summa sen iaf, de va snällt. Sen e re Bounce ikväll me Emelie, ska bli jättekkul!

Mammor e ju speciella, det vet vi alla. Det är dom som alltid finns där, som alltid står där med matlåda när ja glömt o laga nån, som alltid finns där när ingen annan har tid, som alltid envisas med att ringa och fråga hur du mår (även om du befinner dig endast 4 dagar utomlands), å som alltid vill ditt bästa. Oroar sig, irriterar en, stör en, men allt just för att dom bryr sig om en. Tack söta mamma för att du alltid bryr dig, men du känner mig o vet att ja e smart, gör inget ja inte borde :)






Puss o hej!

Teoriläxan tjeck!

2010-04-20 ღ 23:31:36
Hallu!

Nu har jag gjort min första läxa på länge.. Det är så mycket att lära sig runt körningen.. så sjukt mycket att tänka på, hålla reda på, se upp för...väjning, stopplikt, mm. Men kul är det!

Imorse var jag ute kl. 8 i det underbara sommarvädret och sprang 5 km. Sedan begav jag mig hem för att baka scones för klockan 11 kom Emelie o åt scones o drack te med mig :)

Nu ska jag sova en stund innan det är dags för jobb med Denise imrorn :)



hjärta.


Puss o kram!

Cornelia.. å teori.

2010-04-20 ღ 00:07:24
Hej! Ida åkte jag till gamla Jakan för att jobba lite. Sen lät ja Micke jobba o tjäna lite pengar medan ja drog ut i solen. Tog tåget till Tina o Cornelia. Myyys! De blev massa mys o så lek me Lolli klart.





Sen bled det teorikurs på Grönlunds i Handen o det var kul! Fick läxa oxå till på onsdag, det var ett tag sedan :)

Nu ska ja sova för imorn blir det förhoppningsvis en runda innan jobbet, Gonatt!







Fototrixar lite :)

2010-04-18 ღ 21:45:09



Wiiie, kikade in på kenzas hemsida o fick tips om ett bra fotoprogram, nedladdat o nu kan ja fixa finfina bilder :)




Varm i hjärtat.

2010-04-16 ღ 21:57:55
Jag sitter här på Söder i soffan med Sandra o en skål med ostbågar :) Det var skoj o jobba idag. Massa nya fina kläder o en massa o göra. Mer imorn! Fick ett väldigt härligt samtal idag. Jag ska bli gudmor IGEN. Denna gång till en liten tjej.. närmare bestämt lilla Cornelia. Blev så varm i hjärtat, i hela kroppen. Känns så bra o få den förfrågan, om ja vill bli gudmor. Självklart vill ja bli de. De e ju jättemysigt! Sen har ja ju självklart lilla Lolli me, känns oxå som min lilla gudson, hihi. E riktigt glad nu, wiie!

Imorn blir de jobb tidigt, sen grillning hos Camilla med Sandra, Mikael o några till. Får se om det leder ut sen..



Lite härliga bilder från Solen igår :)





Lino som Linda Bengtzing.





Några av de många coola stjärnorna :)


Nu lite tv o sen sängen, Puss!


70 - väg o småstjärnor!

2010-04-15 ღ 23:12:09
Hej! Ida va de min sista lediga dag denna vecka.. underbart solig vart den! Kändes som sommar när ja strosade runt i jeansskjorta o leggings.. mmh! Blev en mysi lunch med Sanna o sen iväg till Farsta. Där körde jag en del med mamma, flera småfel men det gick bra till sist :) Öva öva öva!

Vid 18 gick vi till skolan o de va dags för Madelenes show, dom va jätteduktiga allihop! 3 timmar va den, så de va rätt långt. Madelene va Linda Bengtzing med Ja ljuger så bra :) Sen tog ja tuben hem till Söder o nu borde ja hoppa  / klättra i säng...

Puss!

Ja finns här.

2010-04-13 ღ 22:57:22
Manda, ja finns här för dig. Ring mig, tänk på mig, kom till mig. Ja finns här de vet du :) Tack för en härlig dag i sol o tack för den goda laxpastan, mumsi! Ses snart igen skrutt <3

Imorn ska ja springa o sen träffa Emelie :):):)
Sen blir de hem till Sanna o knoddsen på midda!


<3<3<3

Pusss!

Manda!

2010-04-12 ღ 23:16:25
Natti natti, imorn ska ja till Manda o Jordbro <3

5 km utan stopp...

2010-04-12 ღ 11:43:53
Nu e ja slut, har sprungit min runda nu men ja stannade inte efter halva utan joggade hela rundan :) Nu blir de dusch o mat o sen iväg te jobbet.






Puss på er!

Nostalgi o trevli belöning :)

2010-04-11 ღ 23:31:25
Först... va? Mamma, ja förstod inte din kommentar där.. ?

Nu e ja hemma igen efter en underbar kväll me Em. :) God mat o promenad o så glass på de (vi kan ju inte bara promenera o riskera o bli undernärda liksom) :D  Emelie fick sin present av mig nu i efterskott eftersom hon var borta när hon fyllde år. Hon fick en bok med nostalgi från 80-talet. Ritkti kul bok faktiskt... kul o gå tillbaka till  tiden då smurfar, taco o den svenska femman fick se dagens ljus. Minns ni dessa?



Imorse när ja kom till jobbet hade jag fått en jättefin vinst eftersom Sickla vann påskäggsjakten. Riktit fint pris blev de. Vi fick varsin plåtbytta med Choklad, Marykay - produkter o bubbel :) Wiie! Härli start på dan.




Melissa Horn. Greenday. Chesnay Hakes. The baseballs.

En salig blandning, men å så bra.

 

Nu blir de snart sängen. Nattti!

 

 


solsidan e ju ganska kul...

2010-04-11 ღ 09:32:28
Gomorron alla :)

Sovit gott? Det har jag, men lite trött iaf. Kom hem vid halv ett igår. Det blev en myskväll hos Camilla med en massa tjejsnack o skruvar.. Innan va ja en stund hos mamma o åt. På torsdag ska jag gå på en show som består av småbarn :P Min lillasyster med klass(skola kanske?) gör en show som dom kallar småstjärnorna. Det ska bli spännande.

Idag ska jag jobba några timmar, sedan är det dags för en tripp till Handen o Emelie <3. Midda o mys antar ja. Nu ska ja fixa iordning mig o åka. Hoppas på sooool! Förresten, satt o såg sista avsnittet av SOLSIDAN igår o fy fan va sjuka dom e, men så sjukt bra. Hahahha. Hoppas verklgien inte det finns sådana familjer..



Puss o kram

Godmorgon!

2010-04-09 ღ 11:44:46
Hallu! Nu sitter ja fortf i pyjamas.. ska trä på mig lite kläder, borsta gaddarna o gå ner till Ica. Tänkte köpa bacon o göra carbonara innan jobbet. Sen blir de jobb o ikväll blir det utgång med Camilla  o Charlie o kanske Emelie o Sanna med :) Wiiie! Hoppas på Ett ställe.

Syns sen igen!

 

Juste, de blev sushi igår igen :) De här e en bild från sushibaren vid Bastille i Paris.

 


Greeenday!

2010-04-08 ღ 21:13:37
Nu är Greenday bokat den 5 juni på Ullevi i Göteborg. Dit ska jag tillsammans med min vän Joanna som ja lärde känna under min resa i Paris. Ska blir grymt kul.

 

 

Tack familjen för en härlig promenad o fika på stan :) Å sen blev de en tripp till Emelies jobb, äntligen fick ja träffa min kära vän igen! Va underbart. Sen drog ja till Slussen o mötte Camilla för promenad hem o mys hos mig :)

 

 

Denna vän är något alldeles särskilt. Du är helt otrolig vännen. Vet inte hur ja skulle kunna klara mig om du flyttade, men allt går :) Ja klarade mig ju ett helt år utan dig så ja antar att det går. Du förgyller dagarna o ser på allt med en nypa salt(säger man så) Tycker om dig en himla massa.

 

 


Tvättid tidigt ingen hit.

2010-04-08 ღ 08:13:12
God morgon!

Igår så var jag hurtig o gick ner och bokade tvättid... till idag kl 7. Lite optimist? Kom upp till sist iaf, halv 8 o nu rullar maskinerna :) Lite frulle snart o sen ner o fixa me tvätten.

Igårkväll blev det ett glas på söder.. medis. Så mysigt! Nu e våren här, uteserveringar, sena kvällar, mitt i vekcan, helger, några kändisar skymtar förbi.. sommaren smyger sig på.. vänner, sol o glass!






L y c k a.

Ut för ett glas på söder...

2010-04-07 ღ 21:38:43
Hej hopp!

Nu e ja hemma från jobb o personalmöte, riktit trevlit va re!

Nu ska ja o Sandra ut o ta ett glas på söder :) Myyys!








Kram!

Bilkörning.

2010-04-07 ღ 10:07:19
God morgon!

Igår åkte jag till mamma, lagade stuvade makaroner och sedan blev det 1 timmes bilkörning. Vi började i Farsta o körde sedan runt där en del och över till Hökarängen för tankning och sedan blev det 70-väg o en hel del rondeller :) Wiiie!

Några punkter att tänka på till nästa gång:

- Växla ner när jag ska.
- Blinkers!
- Var ska jag vara placerad när?!





Nu ska jag fixa iordning mig för några timmars jobb och sedan personalvård med Åsa och Denise.

Hörs senare!

Puss!

Mycket motion !

2010-04-06 ღ 16:04:03
Hej hopp!

Underbara väder ute :D:D Jag sprang 4 km imorse och gick 1. Sen efter lite dusch o frulle blev det en långpromenad med Denise i hennes FINA slinga i skogen:P Där isen INTE hade smält riktigt ännu... hihi, men mysigt va re iaf! Å så fick ja se hennes o Bennys fina lya oxå :) Nu ska jag ta tuben hem till mamma för lite kvällskörning, Juppi!!



En fin bild från Paris förra veckan <3


Puss på er!

Heeeej!

2010-04-05 ღ 22:37:22
Hej allihop. Idag hars ja varit hemma hos familjen hela dan, myst. Mamma o jag såg The notebook, så himla bra film. Sen har vi ätit god mat o spelat kort o retats lite(sånt som syskon gör). Skitväder, men härlig dag iaf..

Nu e ja hemma igen o de e lgunare här minsann :P Men man saknar allti familjen när man lämnar den. Konstigt, men så e re. Har en härlig familj, :)

Här är två bilder på mina favoritskor i vår :) Så nöjg med köpet.



Lovely!



Häromdan vars jag o myste med en fin liten tjej. 3 dagar gammal. DET é en underbar känsla.



Välkommen söta du. Cornelia.

NÄÄÄÄÄE!!

2010-04-05 ღ 09:39:46
...Återkommer när DETTA är borta! Himla land...

Solen skiner o vårkänslorna kryper fram :)

2010-04-02 ღ 19:18:32
Heeej där i solen!

Idag har jag jobbat, fixat upp massa fina badkläder på väggarna, mer imorn! Härlig dag! Men aa imorse.. ja ställde klockan på halv 8, tänkte att då har ja tid på mig innan ja ska åka kl 9. Ja duschade, plattade håret, åt frulle o sprang till tuben.. kommer till jobbet o springer till butiken för o komma i tid... jaha kl 10.00 drar ja upp gallret med osäkerhet.. ingen annan verkar ens vara på g o öppna??? 5 över... eeeh inget e öppet, SÖNDAG Therese SÖNDAG! Då va de bara o dra ner gallret o vänta en timme till, bra där! Det fanns ju en del o göra men inte många som går o jobbar gratis under påsktider, haha!

Nu har ja fixat lite härhemma, o gått en liten prommis. De blir mys här med Sandra o Vincent senare. Imorn bitti ska ja jobba igen o sen blir de påskmidda hos familjen, jihu! En viktig sak! Andreas e i stan! Ja vill äta sushi me händerna :$ Haha.

Tack Sandra för det fina påskägget, söt du e <3

Idag känner ja mig bara allmänt spralli o gla liksom, liksom vill le helatin :D

 

Skön bild från Gotland - 07




Puss!