Snöyra!

2012-11-30 ღ 12:13:36

Här kommer en hälsning från snöiga praktiken. Det är snö överallt och full fart på rasterna, jättekul! Nu ska vi strax avsluta dagen med sv.

Kram


Advent!

2012-11-30 ღ 07:58:50

God morgon!! Idag är det fredag igen och jag är på väg till praktiken:) vi ska till kyrkan nu på morgonen och sjunga adventssånger:) sen har jag några lektioner innan helgen tar vid.

Puss och kram


NK julskyltning.

2012-11-29 ღ 16:31:41

Jag glömde ju att lägga in bilder på nk's julskyltning som är underbar i år och fokus på sagor och böcker.


Äntligen!!!!

2012-11-29 ღ 14:21:19

Snöö!! Vi har fått snö i Uppsala:) barnen är jätteglada och många fina verk byggs på skolgården. Det känns mysigt att det äntligen blivit vinter. Perfekt till advent ju. Idag har jag hållt i dagen vilket innebar berättelser, problemlösning och engelska. Inspirerande att se alla berättelser och fina bilder de gör. Diskussionerna som uppkommer vid problemlösning är också väldigt intressanta:)

Nu ska jag åka till blåsen och läsa lite. Sen ska jag träna hårt ikväll.

Puss


Julpyssel!

2012-11-28 ღ 19:17:54

Åååh vad man får energi av och vara ute i min fina klass. Varje dag åker jag hem med ett leende på läpparna:) idag hade vi en jättemysig dag då vi fortsatte med berättelserna och ägnade hela eftermiddagen till att göra egna julkalendrar och lyssna på julmusik. Det var så himla mysigt och alla var så duktiga. Sedan hade vi möte och efter det planerade jag morgondagen få jag håller i hela dagen:)

Igår hann jag med ett härligt träningspass med Terese också vilket kändes väldigt bra. Hoppas på ett imorn med.

Nu blir det mys hos Sara till bonde söker fru :)

Pusss!


Ny vecka!

2012-11-26 ღ 06:50:42

Hos morgon!! Nu kör vi! Ännu en vecka och det gäller att ta vara på allt nu och ha så kul som möjligt för veckan går fort.. Det har vi märkt. Denna vecka är träning och läsning i fokus. Idag fortsätter jag med estetiska dimensioner o h sedan blir det att läsa en text efter skolan på 60 sid. Ikväll blir det löpning och styrka:)

Puss på er!!!


Trött dag:)

2012-11-25 ღ 23:19:46

Jag gör ett kort kvällsinlägg då jag tänker lägga mig nu. Har sovit typ hela dagen idag eftersom det blev rätt hårt igår. Riktigt rolig kväll blev det som slutade vid 4. Tack allihop!! Idag har jag varit sjukt trött med lite plugg och promenad har blivit av. För en stund sedan fick jag ett jättegulligt sms av min franska familj där de skrev att de åt på restaurang ikväll och fick en jättegod bearnaisesås och kom då att tänka på mig, haha. Bra eller inte!?? Gulliga dom!

Puss och godnatt!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/214866/images/2012/pic_50b298f6ddf2b3482900029f.jpg" class="image">


Inspiration!

2012-11-24 ღ 18:27:32

Hej alla underbara!! Jag måste bara höja glaset för alla underbara människor jag har runt mig, ni är helt underbara! Idag har jag vandrat runt på Fotomässan med Emelie och vi har fått massor av inspiration genom bilder och föreläsningar :) sedan träffade jag Amanda och Filip en stund i stan innan jag skulle tillbaka. Nu sitter jag på tåget och ska hem och byta om för ikväll är det fest för Josefin och Lisa och sedan vidare på 04-släpp på Norrlands :)

Puss!


Mot Fotomässan!

2012-11-24 ღ 09:41:38

God morgon:) nu är det helg och jag hade en riktigt mysig kväll hos familjen igår... Jättemys var det. Vi drack glögg och åt pepparkakor, hade en mini-advent.

Nu är jag på väg mot Fotomässan där jag ska möta upp Emelie e :)

Puss


Roliga barn

2012-11-23 ღ 14:36:40

En hälsning från tåget... Nu sitter jag på tåget på väg hem till mamma i Sthlm. Det ska bli mysigt. Vi hade det jätteskoj på roliga timmen med musikquiz och fina uppträdanden. Jag fick smaka massa gott som eleverna hade med sig också, de e så goa. De lärde mig något idag när jag stod framme och sa att jag känner mig så dålig på att skriva på tavlan, nämligen "man kan inte göra allting rätt, man lär sig av sina misstag" hihi, underbara barn. Man lär sig alltid något när man är i denhär klassen :)

Men nu tar jag helg och ser fram emot Fotomässan imorgon och sedan födelsedagsfest.

Puss och kram


En utmaning!

2012-11-23 ღ 11:45:57

Hej mitt i lunchen. Jag har haft mitt projekt "Astrid Lindgren" nu hela förmiddagen och det var intressant. Barnen verkar intresserade och förväntningsfulla. Det är kul. Introduktionen till texten var dock lite svår då det inte gick fram tydligt vad jag menade med beskrivande ord. Det blev mycket prat av mig och vi försökte reda ut en del. Hoppas lite har satt sig nu iaf och att de kommer igång med skrivandet på måndag:)

Hoppas jag kan få de att förstå för jag vet att de kan skriva underbara texter. Men det är också roligt och utmanande när det inte går dom man tänkt sig. Som eleverna sa idag när jag sa att jag inte skriver så fint på tavlan "man kan inte göra allt rätt och man lär sig av sina misstag"
:)


Ändrade planer

2012-11-23 ღ 11:39:11

Det blev lite ändrade planer idag pga vissa saker och jag började inte med mitt projekt utan vi kör heldag imorn istället och avslutar sedan med roliga timmen:) ska bli riktigt spännande:) nu tänkte jag koppla bort en stund och träna lite och imorgon är det fredag:)

Fick dessutom veta idag att jag klarat 1/3 delar på tentan än så länge:)

Puss!


Grattis vännen!

2012-11-22 ღ 08:19:29

God morgon! Sitter nu på bussen på väg till praktiken igen. Den åkte inte ifrån mig idag:) trots att jag satsade på senare bussen. Idag är en stor dag.. För idag sätter jag igång med mitt projekt med eleverna som jag ska leda i ca 3 veckor. Det har inneburit mycket planering och mycket tid och kommer kräva lika mycket till men det ska bli riktigt intressant att se hur det går och vad som blir som jag tänkt det och vad som blir annorlunda. Alltid lär vi oss något och det är ändå det som är det viktigaste :)

Men idag har jag en introduktion av det hela på ca 25-30 min. Jag återkommer senare med hur det gick...

Sedan vill jag önska min Vän jenny som jag kännt i hela 25 år nu ett stort grattis på din 25-årsdag!! Önskar dig en underbar helg. Du var några timmar tror jag när jag såg sig första gången, kan inte säga att jag brydde mig jättemycket just då. Du var mest en klump som knappt såg mig i ögonen ;) men inte mycket bättre var jag. Dock var det något som gjorde att jag fastnade..

För vem gav jag min första blöta vän-puss och vem tog jag med på min första kryssning som 5?-åring?? Det var också dig jag hittade på ett alldeles eget språk med och med dig skrattar jag så att magen viker sig och tårarna sprutar. Det kallar jag riktig vänskap. Glad att vi träffades. Kram!

Puss och kram!


Kurs med Kurt!

2012-11-21 ღ 15:16:25

Jag har redan slutat :D skönt! Tänkte faktiskt prioritera lite städning och ett träningspass idag. Kursen var bra eller iaf halva:) det var väldigt intressant då de pratade om läs och skrivsvårigheter och hur man kan upptäcka sådant i tid. Mycket som är användbart i vardagen.

Sedan åkte vi till gränby och åt en god lunch och efter det var vi med på bloggskapandet vilket kändes lite mindre relevant men kul att se.

Jag har ju hållt på och klura tusen gånger på mitt estetiska dimensioner-arbete och nu känns det som att jag börjat få ihop något iaf. Hoppas det iaf. Satsar på ca 10 lektioner och sedan får vi se... Men imorgon startar jag med en egen pp och lite övergripande vad vi ska jobba med.


Puss!


En önskan förgäves

2012-11-20 ღ 07:00:19

God morgon:) nu har jag tryckt i mig två avokadomackor och är taggad för en fin dag med mycket kunskap och klassråd på schemat.

Jag satt och planerade en del igår och mitt i allt slog det mig att det är sjukt sorgligt att min stora idol Astrid Lindgren faktiskt inte lever lämgre(rent fysiskt, för annars lever hon ju vidare genom hennes böcker och filmer) men det slog mig att det hade varit sjukt stort för mig att få träffa henne och samtala en stund pm hennes tankar och åsikter kring hennes underbara fantasi. Det hade varit fantastiskt men det är en önskan förgäves. Dock lever hon vidare för mig iaf:)

Puss!


Texter med sting!

2012-11-19 ღ 16:41:07

Hej bloggen!!! Nu är jag på väg hem i svarta natten känns det som. Dagen har varit lång men gått väldigt fort. Imorse hade jag historia med eleverna och det var jättekul:) sedan har vi arbetat en del med matte, spelat kort och efter lunchen blev det intervju av rektorn ang styrning och kontroll. Det gick även det smidigt. Eftermiddagen har jag tillbringat till att renskriva intervjun och deltagit i utvecklingssamtal med en elev. Underbar elev! När läraren frågade honom vad han hade för mål sa han att han ska försöka skriva texter med sting! Hihi vilken go kille:)

Nu ska jag hem och äta en god middag och planera veckan. Puss!


Mammuten!

2012-11-19 ღ 07:27:32

God morgon!! Ny vecka:) känner på mig att den kommer att springa iväg så det gäller att ta vara på varje minut.. Det var jättemysigt att ha Emilia här i helgen och vi har haft en jättebra helg.

Nu är jag på väg till praktiken och jag ska börja dagen med en lektion om mammuten:) en cool djurart som troligen dog ut för 11000-5000 år sedan men den vandrade runt här på jorden i flera miljoner år.. Intressant. Det finns även en teori om att e var med och byggde pyramiderna i giza... Vad tror ni?

Nu e jag snart framme. Ha en fin dag! Puss


Kära korren!

2012-11-17 ღ 16:52:00

Ny är jag och Emilia på väg hem till mig för att laga middag och mysa. Vi har precis varit och hälsat på i gamla korren, så mysigt och så mycket minnen som kommer upp:)

Nu blir det mys och sedan modevisning.

Puss!


En passant...

2012-11-16 ღ 13:39:38

I förbifarten ja.. Jag slänger in en hälsning från skolan. Vi har spelat schack och jag har lärt mig litegrann, jättekul!! Nu blir det hårdträning innan Emilia kommer:)

Puss


Fredaaaa!

2012-11-16 ღ 07:16:25

God morgon:) jag kom upp kl sex och tar tidiga bussen idag då jag inte vill komma försent igen. Några timmar jobb innan lite helg:)

Puss och kram


Back on name it!!

2012-11-15 ღ 19:40:57
Måste bara slinka in och berätta att jag ska jobba på Name it under jullovet, vilket ska bli riktigt jäkla kul!!! Det blir i kära Sickla där jag jobbade mest när jag jobbade sist. Det blir fullt ös innan jul med bl.a. Kingen :D Åååh ser fram emot detta massor. Vill tacka Åsa som fixade detta, dig kan man lite på :) och tack till nya chefen Ida som litade på Åsa och gav mig massa tider :D Glad Tess ser fram emot jul"lov" :D
 
Puss och kram, åter till studieplan(nej det rimmade inte nej)

Nationella läsdagen!

2012-11-15 ღ 19:30:45

Hej bloggen. Idag som egentligen skulle bli en kort dag har varit lång och intensiv samtidigt som den har varit väldigt mysig och lärorik. Vi börjar med imorse då bussen åkte ifrån mig så jag kom fram lagom till rasten, vilket min handledare inte tyckte gjorde något alls och det var skönt. Det är väl sånt som händer:)

Sedan fortsatte jag med so och de fick göra klart det vi gjorde häromdagen. Det gick bra och nu är alla klara. Efter lunch hade jag hand om lektionen som handlade om nationella läsdagen!

Jag tände ljus och lade mattor på golvet så vi satt i en ring och pratade kring några kända citat om läsning och böcker och sedan varför set är bra och roligt att läsa, uppskattat och intressant blev även detta:)

När dagen var slut satt jag och min handledare och pratade några timmar om hur jag kan lägga upp mina uppgifter och arbetet och spånade på massa roliga idéer. Måste säga att min handledare är underbar!!

Det krävs en hel del planering kring uppgifterna nu närmsta dagarna och även läsning så ikväll ska jag skicka in studieplanen och imorgon gör jag de sista observationerna så har jag det klart då det var mitt mål denna veckan.

Intervju med rektorn blir troligen på måndag så att jag kan börja med det arbetet nästa vecka. Läsning inför intervjun hinner jag imorgon då vi slutar tidigt och Emilia kommer inte förrän halv fem. Sedan är det heeeeelg!! Mys! Det ska bli skönt och kul att träffa Emilia:)

Nu ska jag fixa lite, puss på er!!


Ladda om!

2012-11-14 ღ 22:04:22

Ny säger jag godnatt!! Det blev möte och sedan spinningpass på det. Nu ska jag sova och jag får sova till sju imorgon:) jippi!! Imorn är en speciell dag:)

Puss!


Hemåt!

2012-11-14 ღ 15:27:29

Nu sitter jag och väntar på lantbussen:) det har varit en jättemysig dag och jag hade min första riktiga lektion :) eleverna uppskattade uppgiften och det gick väldigt bra. Läraren ville att jag kör den metoden nästa gång med på so.. :) min handledare tyckte att det gick mycket bra och att jag tog elevernas frågor bra och att jag även ställde följdfrågor när det var lämpligt.

Även att jag sa till de när det behövdes fick jag credd för:) hon gav mig vissa bra tips och sa att jag ska vara riktigt stolt :) jag hav henne även tips för vad vi kan göra på eng imorgon och hon blev glad då hon inte hunnit planera något :) hon verkar vara väldigt engagerad och bra lärare.


Forntiden!!

2012-11-14 ღ 11:39:43

Hej hopp! Nu har vi haft musik och sv. Fick frågan om jag ville hålla i so:n idag så nu efter lunchen ska de få göra en läs och lyssna och återberätta-övning med forntiden och renen som innehåll. Spännande! Min ide om formen så får se hur det går.

Puss!


Pv?

2012-11-14 ღ 08:15:00

Här kommer en liten uppdatering från praktiken. Eftersom bussarna går så sällan så kommer jag fram halv åtta och bi börjar kvart över. Idag var stora byggnaden låst när jag kom så jag gick in på fritids. Där satt jag med några flickor i ettan.. Då fick jag frågan: har du en pv? Pv? Frågar jag. Ja pojkvän.. Haha, gissa om jag kände mig gammal:) nu ringer det in!!


Nov. 13, 2012

2012-11-13 ღ 13:55:48

Här är några bilder när de höll på med vattenfärger...


Nov. 13, 2012

2012-11-13 ღ 13:53:00

Hej allihop:) nu är andra dagen på praktiken avslutad och jag har nu gjort ännu en observationsuppgift och även haft massage med eleverna. Vi gjorde en massagesaga om hösten. Det gick bra när vi väl kommit igång.. Vi hade bild idag också vilket var roligt och gick igenom digital tid i matten. Jag fick sluta tidigt idag sp jag har haft vikarie men imorgon kommer katta tillbaka och det blir spännande att se hur det känns.

Nu är jag helt slut, det blir hem och Göta tacopaj och ta de lugnt. Hoppas på lite träning dock.

Puss!


Nervös...

2012-11-11 ღ 22:03:06

Idag har jag haft en skön, bra dag. Långlunch med lillebror och sedan studieplan-skrivande. Nu känns det i magen. Hur ska det gå imorgon?? Hur är barnen? Hur beter sig personalen på skolan? Kommer jag att kunna svara på seras frågor.. Leva upp till deras förväntningar. Jag börjar med att le, vara lyhörd och bara vara mig själv.

Sedan blir det jobb med mina barn och ta dem till gympan. Nu ska jag se lite film och sova.

Puss och kram


Ny kategori: Läraryrket!

2012-11-11 ღ 12:17:00
Hej allihop!
 
Jag sitter här hemma och försöker börja på studieplanen inför första dagen på VFU:n(praktiken) imorgon. Jag har bestämt mig för att gör en ny kategori här i bloggen som heter "Läraryrket" där jag tänker skriva om läraryrket utifrån en lärarstudents perspektiv då såklart, eftersom jag fortfarande studerar. Jag tänkte att jag skulle börja nu när jag går på VFU(verksamhetsförlagd utbildning) och försöka tipsa om saker man bör tänka på, saker som kan vara svåra att hantera/se eller bara tips på roliga och lärorika sätt att arbeta och lära. Jag lovar inte att skriva varje dag men hoppas jag kan skriva så ofta som möjligt.
 
Hoppas det finns några som kan finna detta intressant, om inte annat skriver jag för min egen skull, skönt att ha tips och idéer att gå tillbaka till. Är det någon som undrar något särskilt om lärarutbildningen/yrket så fråga gärna, eller tipsa själva om har några bra idéer :)
 
Nu ska jag ner till tvättstugan och hämta tvätt och sedan fortsätta skriva, för om en timme kommer lillebror på besök och då blir det lunch på stan :D
 
 
 
 
 
 
Några bilder från min förra VFU när vi arbetade med solen, Jorden och Månen
 
Puss och kram!

Ledig dag!!

2012-11-08 ღ 09:59:39

God morgon! Jag tog sovmorgon idag.. Men nu ska jag fixa oordning mig och gå till skolan. Jag ska idag skriva ut all info till alla uppgifter som vi ska göra under vfu:n sedan ska jag fixa busskort, hälsa på på praktik-skolan och fortsätta läsa till seminariet imorgon. Idag har jag paus från träningen då jag tränat sedan i söndags så det behövs. Nu måste jag iväg men ha en fin dag!!

Kloka ord från gårdagens föreläsning "man kan inte tvinga en ros att blomma, lika lite som man kan tvinga ett barn att lära".

Pusss!


Hopp i säng

2012-11-06 ღ 22:47:18

Nu är jag svintrött!! Gick hemifrån kvart över sju och kom hem efter skola, jobb och träning kl kvart i tio. Nu har jag ätit turkisk linssoppa och tänkte nu sova för imorgon är set heldag i skolan och sedan träning. Leeeedig på torsdag och då ska jag besöka min vfu :)

Här kommer en bild Vidar tog när jag rullade köttbullar idag hos mina favoriter :)
Puss


Grattis Josefin!

2012-11-06 ღ 09:05:33

Nu sitter vi och äter hotellfrukost och firar Josefin på födelsedagen :)

Grattis Åland!


En typisk söndag?

2012-11-04 ღ 20:48:31

Hejsan! Har precis kommit hem från träningen och ska laga tacopaj för ikväll kommer Michaela på middag:) Myys! Idag har jag väl gjort det som man gör en söndag, storstädat, tränat och fixat mina fotoväggar:)

Puss


kloka ord.

2012-11-04 ღ 01:13:10
Här kommer några fina citat :)
 
"Barn är som havssnäckor... Du hör så mycket fint i dom om du bara lyssnar"
 
"Ur barns mun kommer ord av visdom"
 
God natt! Nu ska jag mysa ner mig i sängen efter en superdag med mysiga tjejjorna <3<3<3
 
PUSS

Magnus uggla

2012-11-03 ღ 21:18:04

Vi sitter hemma hos Sara med tjejerna och kollar på så mycket bättre och blev helt betagna när uggla sjöng sin låt, helt otrolig. Fantastiskt! Sen är han ju ascool som människa också :)

Puss och kram