MARDRÖM!

2012-03-31 ღ 09:42:36
Nu ska jag snart iväg till gymmet o jag får börja med att gräva fram vinterjacka o kängor =(=(=( FAN! Vad är det jag ser utanför fönstret???? SNÖ o stora mängder, å storm på det. De e säkert 2 dm ute redan... å jag som ska ha sommarklänning ikväll på stora VÅRYRAN. Ska man vara fin... Det här fixar vi, men fina bilder ute i det gröna kan bli svårt. Nej usch för snö just nu.

Nu drar jag till gymmet o vem vet, kanske gör en snöängel på vägen :)

BAJ!

F o t o. En del av mitt H j ä r t a.

2012-03-30 ღ 23:17:10

Här är några bilder från lärargasquen vi hade i höstas

efter stora insparken.

 

 


 

 

Några sköna pics från Uppis : )


 

 


Påsklooooov!

2012-03-30 ღ 22:45:36
Då var det påsklov på riktigt :) Härligt.  Vi hade en skojig dag idag i skolan. Jag höll återigen i högläsningen och sedan höll jag och Emelie i påskpysslet, vilket resulterade i mycket fina små kycklingar:)



Direkt efter jobbet idag åkte jag och hämtade mina söta små barn på förskolan å sen lagade vi god mat o dansade till Danny och Eric Saade, ååh vad kul det var. Nu har jag varit en sväng hos Åland o nu tänkte ja faktiskt hoppa i säng redan... det blir tidig träning och sedan städa, packa o fixa eftersom alla kommer hit iomrn innan Våryran då Emelie blivit sjuk. Nu är det bara att ladda för imorn kväll smäller det :D. Sedan bär det ju av till Växjö tidigt söndag morgon, så de tär nog lika bra att ha ALLT klart då så ja bara kan hoppa i mjukisarna o dra.

Men nu sängen...

Puss & God natt !

Påsklov!

2012-03-30 ღ 08:01:25
Gomorron!

Idga är det fredag och det innebär att i eftermiddag har jag påsklov... det var ca 6 år sedan jag hade det sist :). Men nu måste jag skynda mig, ska möte Emelie snart för en dag i bästa 2 A med påskpyssel o end el lektionsplaneringar, PUSS

VFU.

2012-03-29 ღ 19:16:19
Halloj!

Jag har precit ätit god laxsås med bulgur efter ett träningspass på Friskis. Det satt fint efter en dag med lektioner i olika former. Jag höll i högläsningen idag och även en lektion där eleverna skulle skriva om solen, de skulle skriva rent sina texter i datorsalen och efter det övade de på sina sagor som de skrivit i grupper o ritat bilder till. Sedan var det dags för redovisning och de var jätteduktiga!! Imrogon är det dagen före påsklov så det blir en lugn dag med påskpyssel o en del lektionsplanering då jag och Emelie ska försöka sätta ihop alla veckor schemamässigt då vi ska hålla så många lektioner som möjligt.

Det känns kul. Jag ska få hålla i alla NO-lektioner och ämnet är rymden och jag har en del roliga idéer som jag täntke sätta mig och skriva ner nu till imorgon. Sedan är det fokus på den stora lektionsplaneringen inför examinationsdag nr. 1. Vi måste även sätta igång med att skriva brev till föräldrar, starta igång med dokumentationsuppgiften och därefter vår IUP-uppgift. Parallellt med detta ska vi självklart observera och delta då vi ska samla fakta till vårt matematiska PM, jajemen!

Det är mycket att göra dessa veckor, men sååå kul att få se och delta i det verkliga livet i skolans vardag. Tiden är knapp och idéerna många så det gäller att planera och ha struktur. Det blir en hel del planering under påsk då de riktiga lektionerna drar igång på allvar direkt efter påsken. Jag hoppas på att få ta så mycket snvar som möjligt och lära mig att känna lugn och självförtroende i ledarrollen. Jag tror att ett leende på läpparna och respekt är något man kommer himla långt på.

Här är jag och mitt barnasinne =D

 


Words.

2012-03-28 ღ 21:06:29


Det är i motvind som en drake stiger.







Spontantripp!

2012-03-28 ღ 18:06:16
Jag har precis bokat en riktigt billig och spontan resa till Växjö där min kära vän Emelie bor några månader till. Hon fyller nämligen 25 år på söndag och jag skulle inte kunna vara där men nu blir det av :D Eftersom jag är ute på VFU har jag oxå PÅSKLOV som alla barnen :D. Så det blir en härlig resa ner till söder :) En humörshöjare kallar jag detta.

Hjärtat.

 

 


En underbar helg i Sthlm.

2012-03-27 ღ 21:13:57
Hej bloggen!

Nu sitter jag här och försöker tagga inför imorn då min sju veckor långa VFU(verksamhetsförlagd utbildning) börjar. Det ska bli jättekul och intressant att få träffa klassen och se vad och hur de arbetar, samtidigt som jag är sjukt nervös och rädd för att man inte har kunskaper nog.

I helgen som spenderades hemma i Sthlm hände en hel del. I fredags var jag hemma hos Tina och träffade kidsen o Malin o Julia var oxå där :)

Hjärta!


Sedan bar det av till stan för att träffa Emelie Ering och äta middag. Vi gick till Vapiano i Gamla stan o fy vad gott det var. Det blev en pasta med jätteräkor o pesto, så himla gott. Efter det åkte jag hem till familjen o myste med jordgubbar o glass.

Lördagen tillbringade jag hos nagelsalongen o frisrsalongen o blev vårfin. Sedan blev det även en fika med Amanda och utställningen ADHD i bild, riktigt bra utställning, grymma bilder!

 

En del av min tokiga familj.

 

Jättegod efterrätt.

Lördagkvällen spenderade jag hemam med familjen och söndag morgon åkte vi till Skogås för att kolla när Lino spelade träningsmatch, kallt men soligt va re. Söndag eftermiddag träffade jag Sanna o hennes knoddar o vi fikade o myste en del=) Det var kul o få träffa de igen.

 

Duktiga du!

 

Det var en kanonhelg :)

 

 


Mumsigt färdkost:)

2012-03-23 ღ 11:27:29


Mot Stockholm!

2012-03-23 ღ 11:24:55

Hej!! Härliga fredag. Jag har precis varit i skolan o fått lite info inför arbetet vi ska skriva under vår vfu.

Nu sitter jag på tåget för jag ska hem till Sthlm o ha en härlig helg med nära o kära:). Det ska bli skönt.

Ha en fin helg!

Kram!


Solig fika.

2012-03-22 ღ 19:34:04
Hejsan!

Jag håller på o tävttar just nu o samtidigt äter jag o ser på Sveriges mästerkock :) Det är sjukt spännande nu..! Idag har jag varit ledig och bara varit i solen o haft det bra. Jag var o träffade Sara en snabbis o sedan fikade ja me Katha o Andrej, så himla kul o snacka lite, det var ett tag sedan. Nu sk aja fixa o trixa lite o packa väskan för imorn bär det av hem till sköna Sthlm för en härlig helg med nära o kära, ska bli jättemysigt faktiskt.

Hörs snart

PUSS

Ja, nu é de gjort!!

2012-03-21 ღ 18:34:37
Halljo bloggen!

Solen har visat sig idag o den värmer verkligen, underbart!! Vi hade ju tenta imorse.. problemlösning, mattespråk och bedömning o utvärdering. Jag hoppas att det gick vägen, vi kände iaf igen begreppen denna gång o det är alltid ett plus (med tanke på matten, haha). Nu har jag tränat, fixat mig lite fin inför kvällen o vilat upp mig så nu är jag redo för en god middag här hemma o sedan förfest hos Johan, följt av partaaaj på Norrlands med bästa klassen.

 

Hittade två gamla sköna bilder :)

 

Puss o kram

 

 


TENTADAGS!

2012-03-20 ღ 21:33:03
Hej hopp mitt i tentaplugget. Jag, Sara och Dahlin har suttit på café Linné hela dagen och pluggat inför tentan och imorn bitti gäller det, sista salstentan för denna termin, skönt. Sedan ska vi ut på nästan 7 veckros praktik, ut i verkligheten!

Ikväll var jag o tränade med Veronika.. vi körde Fuego, typ som zumba, askul var det. Jag får se om jag orkar träna imorn efter tentan.. skulle vara skönt men får se. Sedan blir det en härlig tentafest med klassen imorn kväll för att fira o släppa loss lite :)

Juste, jag har gjort något helt crazy idag, men berättar det en annan dag... impuls, javisst!

Nu ska jag läsa igenom papprena igen och tagga tagga tagga genom massa sömn inför imorgon. För sedan har jag en underbar helg att se fram emot. Det blir nämligen sköna Sthlm på fredag o träffa gudbarn, familjen, vänner o fixa mig fin o vårfräsch :) Men innan det ska det tränas o tvättas oxå, full fart.




Bara några bevis på hur galen ja é...

 

puss o gonatt!

God natt!

2012-03-17 ღ 22:42:24

Hej!! Jag hade ju Amanda här igår. Det var jättemysigt o ses. Vi åt massa gott o pratade o såg på Disney, jättemys. Sen fick hon se min skola o träffa lite klasskompisar..

Sen har ja vart hemma o tagit det lugnt ikväll. Imorn blir det en dag med tentaplugg o träning... Nu gäller det, det här ska gå vägen!!!

Puss o gonatt!!


GOD morgon :)

2012-03-16 ღ 08:45:55
sitter här med två avocadomackor, mums! Så de e definitivt en GOD morgon :) Nu är det fredag! Men än är det inte helg. Jag ska snart åka till skolan och där ska vi ha redovisning av problemlösningar i matematik :P. Sedan blir det till att sitta i skolan ända till Amanda kommer så då hinner jag tentaplugga en del. Sedan blir det helg faktiskt.

NU måste jag fixa mig o pysa!


Puss o hej!

Plugg plugg o mysig middag!

2012-03-15 ღ 23:32:57
Hej hopp mitt i natten!

Nu har jag snart pluggat klart för idag, har varit en väldigt produktiv dag faktiskt. Jag har gjort en del sammanfattningar hemma idag med färgglada papper, klisterlappar, tecknade gubbar o färgpennor :P. Men än är det en del kvar, så sitter en stund till och fortsätter imorgon efter vår kära redovisning.

Kvällen har varit jättemysig då Emma och Kristin kom hit på middag. Det var jättemys o sitta o prata med dem. Det var jättelänge sedan vi sågs sist och bara kunde prata så det var mycket skoj, gör vi snart igen ute på gräset :D Jättetack för pluggpausen tjejjor.

Puss o godnatt nu! Imorgon kommer kära Amanda till staden o hälsar på så det blir hårdplugg innan det och sedan myshelg blandat med träning. Natti!

Dagens pyssel !


Tentaplugg idag :)

2012-03-15 ღ 09:29:05
God morgon allihop!

Nu har jag precis ätit frukost och tänkte gå en promenad fram och tillbaka till stan nu för att köpa några färgglada papper att ha till sammanfattningarna inför tentan. Sedan blir det råplugg några timmar innan det blir en härlig middag med Emma o Kristin, the pirates :)




Blåsen förra våren :)

 




Puss och kram!

Träning!

2012-03-14 ღ 22:45:44
Halloj :)

Nu sitter jag här och kollar på Sveriges Mästerkock. Det är så himla bra, gillar ni det programmet? Det blev ett hårt träningspass idag med skivstång o hård aintervaller, asskönt. NU vilar jag och imorn är det upp o hoppa tidigt för en lång dag.

God natt allihop!

Puss

Livet på en pinne.

2012-03-14 ღ 18:17:20
Hej bloggen :)

En gladare Tess idag.. jag hämtade ut den förbaskade tentan imorse och jag KLARADE MIG. Jag fick Godkänt och är så himla glad för det, riktigt lättad. Det känns sjukt jävla bra. Sedan har jag njutit av solen, gosat med lilla Dante och varit på mysfika med Evelina o Sara. En perfekt dag alltså :) Nu ska jag snart iväg o träna med Terese å det blir skivstång + intervall. Sedan blir det nog hopp i säng då morgondagen innebär TENTAPLUGG. Imorgon kväll kommer Emma och Kristin hit på middag så det blir jätteskoj. Nu måste jag sätta mig med plugget lite för imorn ska jag ha lite sammanfattningar att plugga på.



Lägger in en skön bild från Götet 2010, livet på en pinne.




Åh vad mycket lättare allt känns helt plötsligt. Vännerna kan få det att kännas 10 kg lättare bara genom en fika... ett skratt, en blick. Nu är det fokus på plugg, träning  o snart VFU, vilken vår :)


Puss o kram

Ingen motivation.

2012-03-12 ღ 22:50:45
Hejsan hoppsan!

Oj.. det lät väldigt hurtigt un även om känslan nu inte är sådan. Jag känner verkligen noll motivation med plugget nu vilket är SÅÅÅ otajmat... (stavningen är inte helt rätt men blir så konstigt att säga det på engelska). Det är bara att köra stenhårt nu till nästa onsdag och så får det bli. Idag var ja i skolan o luggade matte, sedan bar det av till dagis o fyy va underbart det är att hämta de små barnen o bara få tankarna på annat några timmar.

Vi skojade, skrattade, gick till ICA o köpte glass, busade, bygde lego...underbar kväll. Jag, smulan o knasen ;). Det sista Astrid sa när jag skulle gå o hon o pappan skulle vinka av mig va: Kom, måste pussa rej! Så fick ja en stor blöt puss på munen.. vilken lycka. Den ungen alltså.. det kan jag leva länge på. Barn är heeelt underbara o kan få en att må så bra. Hejdå smulan...sa hon sen. :):)


Nu har jag suttit i soffan o druckit te o pratat skit med Sofia en stund, riktigt skönt. Nu ska jag lägga mig och hoppas det känns bättre imorgon. Jag ska upp tidigt för att träna med Veronika och sedan åka mot skolan för att råplugga till tentan på min lediga dag, ge mig sol imorn med förresten! Det var helt sjukt skönt att sitta ute på lunchen mot väggen på Blåsens innegård o bara känna hur solen brände... älskar't.





Två sköna vårbilder från Uppsala 2011.

God natt på er.


Ny vecka!

2012-03-12 ღ 08:09:03
God morgon!

Jag sitter här och äter havregrynsgröt, ska snarat till skolan. Igår blev det ett skönt medelpass efter den långa promenaden, riktigt bra dag. Sedan åkte jag hem till Sara o kollade på Pretty woman :D. Idag blir det skola hela dagen och sedan hämta barnen på dagis. Nu måste jag skynda mig lite. Jag har förresten tagit en Facebook-paus frma till tentan, de e skönt.. får se om ja klara't...


Puss!

Sniglar, inte värre än ärtsoppa, del 4.

2012-03-11 ღ 12:21:45
Ett fönster som i Askungen...

MItt rum var stort, ganska kvadratiskt. En stor madrass på golvet. VA?! Var min första tanke... Men det var en stor madrass, tjock och väldigt bekväm så det fanns inget att klaga över. Ett fint fönster som tog in en del ljus också. Det var två fönster som tillsammans gjorde ett, som i Askungen, ni vet. Blåa fönsterkarmar. Bredvid sängen fanns ett litet brunt bord som skulle föreställa nattduksbord men nu var ju sängen lite låg för att det skulle fungera. Men bordet var fint, med en yta av vad som såg ut som marmor. Uppepå stod en gul lampa med en stor skärm. I taket hade färgen lossnat på sina ställen. Det var annorlunda från mitt rum hemma i Sverige, där tapeten i ljusare grön gav en varm känsla. Men utsikten var då desto bättre här. Träden var alldeles gröna i parken utanför fönstret.

Jag började packa upp lite saker ur mina väskor. Lite fotoalbum, ramen jag fick av Emelie som består av tre kort på oss från vår Egypten-resa. Det var en perfekt avskeds-present. Den fick stå på nattduksbordet tillsammans med den ståtliga lampan. Jag satte sedan upp några foton på väggen och log för mig själv. Det här var mitt rum i Versailles. Jag slängde ett öga på klockan och kom på att jag borde ringa mamma. Kvart i tio, ja, det var nog ingen fara. Jag slog numret och knappt en signal hann gå fram innan mamma svarade. Nyfiken som få, entusiastisk och skulle höra allt från hur doften va rpå flygplatsen till hur flickans reaktion hade varit. Mammor... Jag kunde bara lugna henne med att allt kändes prima och madrassen på golvet var störtskön.



Nu ska jag göra mig redo för lite träning o sol. Det är jättevackert väder ute.

Kram på er!

MF.

2012-03-11 ღ 09:56:58
Hej bloggen.

Jag har haft min söta lillebror här i helgen. Han kom i fredags och stannade till igår. Det var jättemysigt. Vi såg på film, shoppade lite(han gjorde) och bara umgicks. Sedan såg jag melodifestivalen med Sara och en kompis till henne från Norkan. Nu kan vi med stolthet presentera vårt bidrag i eurovision. Det ska bli skoj. Det viktiga var bara att Björn o Flinck låg i botten..

Idag har jag verkligen inga planer, så plugg o träning lär det bli...får se.

Kram kram

En produktiv dag!

2012-03-08 ღ 15:59:31
Hej bloggen!

Jag håller just nu på o tvättar min kära tröja som råkade få ketchup på sig(ja den e vit o ja e klantig) så ja hoppas verkligen den blir ren o fin igen. Jag är ledig idag och gick upp redan 8 imorse för att hinna med en del saker idag. Jag körde ett hårt träningspass imorse(5 km löpning, 5 km crosstraining o mage). När jag stod på löpbandet satte brandlarmet igång och alla fick avsluta för en stund, men det var som tur bara falskt alarm så vi kunde snart köra igång igen. Sedan mötte jag Emelie där, kul att vi är ett gäng i klassen som tränar på samma friskis :D

Sedan har jag varit i skolan o skrivit ut en del viktiga dokument, lagat köttfärsfyllda paprikor till lunch och även tvättat då. Nu ska ja sätta igång med att sammanfatta lite antcéckningar o snart rulla köttbullar, för Sara kommer hit ikväll o äter middag o resten av kladdkakan som ja har kvar från i tisdags :D




Puss o kram!

Upplands!

2012-03-07 ღ 21:57:18
Hejsan!

Jag sitter här och ser på Sveriges mästerkock, älskar det programmet :). Ikväll blev det skönt häng med sköna människor på Upplands nation. Mycket trevligt var det. Imorn är vi lediga så då blir det lite fix o trix o matlagning, även träning står på schemtat. Igår hade jag en mycket trevlig fika här hos mig med, med en knäppgök ;)

Puss o kram

C h o k l a d

2012-03-04 ღ 17:41:15


Mmm... choklad är livet.


Hemmagjorda chokladskålar.

2012-03-04 ღ 17:26:09

Igår innan Emelie kom gjorde jag de här söta chokladskålarna som vi skulle ha till efterrätten och det blev riktigt bra faktiskt :) Sedan har vi haft det jättemysigt med massa prat, god mat, film o så lite shopping i Gränby C idag o en hel del sol oxå, mycket bra helg faktiskt. Nu har jag lämnat Emelie vid stationen och ikväll blir det bara mys här i soffan ikväll med en film.

 

Här har ni hela proceduren steg för steg :)

Puss!

 

 

Steg 1: Blåsa vattenballonger.

Steg 2: Smälta choklad över vattenbad.

Steg 3: Doppa ballongerna i choklad och ställa på en plåt.


Steg 4: Låta de stå kallt och stelna, sedan smälla ballongerna.

Steg 5: Hälla upp något gott innehåll och servera.

Voilá!



Underbar dag.

2012-03-03 ღ 00:22:13
Hej igen mitt i natten :P Det börjar bli en vana nu, men det händer så mycket kul om dagarna att det inte finns tid för att  skriva. Sara åkte hem för en stund sedan. Vi har lagat sjukt god fredagsmiddag o kollat på Tarzan. Jag, Lino och mamma har haft det jättemysigt här. Det blev middag här igår och sedan spel mm. Idag gjorde vi Uppsala;) Lager 157, lite bok-REA, fika på Storken mm. Det var jätteskoj o ha dem här.




Jag fick lite presenter o jättefina tulpaner av snälla mamma, tack <3



Lino fotar när jag provar nya jackan :P



Haha, mys på Storken.



Tack för en mysig dag.



Nu ska jag sova för imorn kväll kommer bästa Emelie hit, så det blir lite fix innan dess. Nu ska jag sova för jag är sjutk trött.

Puss o God natt

Finbesök.

2012-03-02 ღ 00:13:04
Hej mitt i natten!!

Jag har precis sagt god natt till mamma o Lino som sover i rummet här intill. Vi har haft en jättemysig kväll med god mat, spel o massa skratt. Jag fick choklad av mamma :D å så hade hon köpt två kokböcker till mig, en med olika rätter med köttfärs och en bok om choklad :) Sedan fick jag underbara papegojtulpaner oxå :D. Underbara hon.




 

Här har ni de små tokarna :D

Förlåt mamma, kanske inte världens bästa bild :P




Nu ska jag sova så man e pigg imorn för det blir en heldag på staden innan de far hem till huvudstaden igen.

Puss på er och god natt!