Vår resa om 20 dagar :)

2008-06-23 ღ 12:37:12

PÅ EGEN HAND. Under det att du stillsamt kryssar längs Nilen glider fartyget egyptiernas vardag förbi längs flodens stränder. Den härliga kryssningen varvas med besök på Egyptens mest enastående sevärdheter. Du kan välja att avsluta rundresan med en veckas badsemester i Hurghada eller El Gouna.

Gäller mellan den 29/6 - 5/10.

DAG 1 SKANDINAVIEN - HURGHADA - LUXOR

Efter ankomst till Hurghada åker vi buss genom öknen till Luxor (ca 5 timmar). Vi checkar in på hotell i Luxor.

DAG 2 LUXOR - ASWAN
Vi stiger upp tidigt och fortsätter vår bussresa längs Nilendalen ned mot Aswan. Vi checkar in på vårt kryssningsfartyg. Efter en lunch ombord åker vi båt till en nubisk by där vi får en inblick i nubiernas traditioner och levnadssätt. En segeltur anordnas med den långmastade nilsegelbåten felucca och vi glider sakta fram genom Nilens vackra vyer. Vi besöker även den botaniska
trädgården samt det nubiska museet. På eftermiddagen kopplar vi av på båtens soldäck. Middag ombord.

DAG 3 ASWAN
Förmiddagen är på egen hand. Vi rekommenderar en utflykt till Abu Simbel (ej inkl) som ligger nära gränsen till Sudan. Ramses II lät bygga två imponerande klipptempel, ett till sig själv och ett till sin favorithustru Nefertari. Templen är utan tvivel några av de
mest imponerande i landet. Aswan anses av många vara den vackraste staden i Egypten.

Efter lunch ska vi besöka Höga dammen, ett enormt byggnad-sverk som byggdes av president Nasser för att reglera Nilens vattenflöde. På kvällen finns det möjlighet att se en vacker ljud- och ljusshow i Philaetemplet (ej inkl).

DAG 4 ASWAN - KOM OMBO - EDFU
Vi åker båt till en ö i Nassersjön ligger Philaetemplet som är tillägnat gudinnan Isis. Vid lunchtid lämnar vår båt Aswan. Senare under dagen når vi krokodilgudens tempel i Kom Ombo. I templet finns mumifierade krokodiler, den största av dem alla kan man se på Egyptiska museet i Kairo. Under eftermiddagen fortsätter vi nedströms från Kom Ombo och lägger till i Edfu.

DAG 5 EDFU - LUXOR
Vi startar dagen med en utflykt till templet som är tillägnat falkguden Horus. På denna plats utspelades kampen mellan det onda och det goda. I templet finns välbevarade reliefer och hieroglyfer som berättar om hur templet byggdes. Vi ser också en exakt kopia av den båt som prästerna bar gudarna på under religiösa ceremonier och festivaler. Vid lunchtid når vi Luxor och eftermiddagen spenderas vid Luxor templet.

DAG 6 LUXOR
I Luxor finns några av Egyptens mest oförglömliga sevärdheter. Vi besöker faraonernas gravplats i Konungarnas dal. Här stiger du in i en annan värld när du beger dig ner i gravarna för att beundrar hieroglyferna och de vackra målningarna. Vi besöker också Deir el Bahri, drottning Hatshepsuts dödstempel, som är ett arkitektoniskt mästerverk samt tempelområdet Karnak, som en lång rad faraoner genom åren byggt om och förskönat. Mest häpnadsväckande är Hypostylhallen med sina 134 kolonner. Under eftermiddagen lämnar vi Luxor och Nilen och åker buss mot Hurghada där vi checkar in på hotell.

DAG 7 HURGHADA
Dag på egen hand i Hurghada, möjlighet finns att åka på badutflykt eller bara koppla av på hotellet.

DAG 8 HURGHADA - SKANDINAVIEN
Hemresa. Du kan välja att avsluta rundresan med en veckas badsemester i Hurghada eller El Gouna och reser då hem till Skandinavien dag 15.

0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback