mina söta barn...

2011-02-28 ღ 21:06:56
En gammal bild på Simon o Filip. Sötknoddar!

En bild på Emil när han fyllde 1. Tihi

Söta Olle sommaren -08

Bebis - Nella några dagar gammal.
<3<3<3 till allihop!

VFU

2011-02-28 ღ 18:29:43
Heeej!
Jag var ju i Malmö i helgen och hälsade på Sandra och träffade även Nathalie. Det var härligt. Kul o se hur det ser ut där Sandra bor. Det blev shopping, lite sightseeing o massa mys.
Idag fick vi reda på våra VFU - platser. VFU betyder då verksamhetsförlagd utbildning. Så nästa vecka gäller det, en vecka ute i riktiga arbetslivet :P. Jag fick en grundskola F - 5 ganska nära där jag bor. Det ska bli intressant att se hur de arbetar och hur det fungerar på den skolan med både, lärande, samtal mellan elever och lärare, upplägg och eventuella teman på skolan.
Men nu ska jag läsa en bok och sedan öva inför berättandeexaminationen imorgon. Jag var förresten förbi Emilia nyss o fick lite kläder hon tröttnat på(vuxit ur) :P. Toppen! Tackar!
Pusss

Mamma 50...

2011-02-27 ღ 23:37:48
Den fina tårtan vi beställde åt mammsen.

F o t o

2011-02-27 ღ 22:44:26
Isfestival i Uppsala

Sombreros!

I Malmö.

2011-02-25 ღ 11:23:31
God morgon!
Sitter här i Sandras lilla lya o solen skiner in genom fönstret.. Idag ska vi ner på stan o se om det kommit nåt nytt vårfint. Sen blir de nog kanske middag med vänner, tjejkväll! Igår va ja med Sandra till skolan o fick se deras verkstad där de sitter o gör sina modeller av olika slag. Sen satt jag på lärarbiblioteket några timmar o läste en bok jag ska ha läst, så det var asbra:) Gick på bokrean o hittade en söt bok ja oft aläsa med Alice(fast på franska va de då). Denna e ju på svenska o ja tänkte att Nella skulle få den. Nä nu ska ja fixa iordning mig.
Ha en bra helg. Puss

Söderuuuuut!

2011-02-22 ღ 23:40:14
Jag kom hem för en stund sen från Flogasta. Ja o Johanna va på en förfest hos Jonas Holger o några vänner till honom, riktigt trevligt. Men det blev ingen utgång för oss idag, alldeles för kallt ute! Nu ska ja packa o greja o sen hoppa i säng. Imorn har ja en föreläsning o sen drar ja ner till Sandra i Malmö :D Kommer hem söndag. Helt spontant, jag vet, men ska bli superskojigt. Blir till att läsa massa på tåget dit och hem å så förbereda min muntliga, men det löser sig!
Ta hand om Uppsala nu så ses vi snart!
Saknar Marcus massor massor även idag. <3
PUSSSS

Intressanta föreläsningar.

2011-02-22 ღ 17:10:35
Hej! Jag ska snart fixa iordning mig för att åka till Johanna o äta middag o sen kanske vi ska ut, får se hur det blir. Vi é lite veliga. Vi hade två roliga och annorlunda föreläsningar idag iaf angående kroppsspråk o röst som kommunikation. Det mesta vi säger och gör kommer ändå ut av vårt kroppsspråk och rösten vi använder, inte i orden vi använder. Många kloka råd om hur man kan förbereda sig inför tal, berättande, mm.
Men nu blir det ombyte.. ching!
Ge mig vår nu!

Tillbaka till studentlivet.

2011-02-21 ღ 21:43:21
Heej! Nu är jag tillbaka i Uppsala efter en härlig helg hemma i Stockholm. Mamma blev riktigt glad över allt i lördags. Tårtan, vänner, familj, presenterna å mitt lilla tal. Kunde inte blivit bättre sa hon, så det känns himla bra. Å så mycke blommor hon fick, precis vad hon e värd. Sen blev de ett restaurangbesök igår med god mat :) Sedan myste jag massa med Marcus oxå i helgen, så hääärligt. Det blev fika hos hans syster, spel o kladdkaka, musiksnack, film o massa mys. Saknar redan.. Men hur mycket man än saknar det där hemma så är det mys att vara tillbaka. På första seminariet idag på nya kursen fick vi veta att det är tre examinationer denna kurs o den första på måndag morgon, Jippi! Vi ska ha en muntlig del då vi ska berätta något för en grupp i 5 min... så nu e de bara börja spåna.. funderar även på utgång imorn.. men det är om jag tränar imorn innan skolan, för det ska jag bara göra. Idag blev det ingen träning, hade ingen motivation alls. Däremot blev det crepes till middag o vanliga pannkakor med smör o socker till dessert, mums.

Hihi, imorse fick jag ett MMS av Marcus där jag ligger o sover med armen om den stora nallebjörnen.. han hade lagt den på sin sida när han gick upp...hehe. Söta..
God natt!

God natt

2011-02-16 ღ 21:58:32
Ja  e så himla trött nu... verkar som att man blir det i tentaveckor. Vi har suttit i skolan typ hela dagen o pluggat o sen blev det taco - middag hos Johanna för hon fyller ju år imorron :) Ja har faktiskt köpt en liten present :) Imorn vid 10 e de tentagenomgång, sen hem o plugga o ta de lugnt på kvällen, sova tidigt inför tentan freda morgon. Usch o fy.
En bild från skolan idag
Hoppas ni mår bra!
Kramar

Mamma 50 år!

2011-02-15 ღ 23:09:39
Stort grattis till mamma idag! Vi ses på fredag!

Hej hopp! SKa precis hoppa i säng. Ja å Emilia har sett andra halvan av filmen nu... å juste ja vurpa ute förresten, AJ! blod på knät o ont i handleden men skalis sitter kvar :P haha. Ja å Emilia låg förresten på golvet ute i korridoren o sjöng "brev från kollonien" men hoppas de e normalt... tycker inte Niklas känns det som men men. Nä, måste vara tentapaniken som ingripit sig. Imorn bitti blir det gymmet å sen mot skolan för plugg me vännerna.
Puss och gonatt!

God natt

2011-02-14 ღ 23:04:00
Nu säger jag God natt. Har precis haft date med Emilia :) Vi såg halva Eat pray 'n love för sen va vi för trötta...
Ska lägga mig o läsa slutet av boken ja började på.. imorn e de sista lektionen innan tentan. Nattii...

:)

2011-02-14 ღ 20:26:26
Hej allihop!
Hoppas ni haft en härlig alla hjärtans dag. Vi firade ju idag som sagt så idag har det varit en dag med vännerna o studielitteraturen, inte helt fel :D Jag, Johanna(boden) å Anna satt i 3 timmar efter seminariet och pluggade på en gammal tenta. Det kändes riktigt bra faktiskt... man har nog lärt sig en del iaf.. Imorn blir det fortsättning med nästa tenta... men först seminarium då vi ska redovisa en bok vi läst. Håller på o läser den nu, riktigt intressant faktiskt. Möte med mångfald - förskolan som arena för integration heter den.
Igår fick ja ju en superfin väska av Marcus, blev så himla glad. Skrutt!! Jag budade faktiskt tre röda rosor till honom idag, för de e han värd. :) Hörde av honom att han varit här i Uppsala idag och hämtat bud.. å att han tänkte köpa en blomma o tejpa upp på min dörr men att de va för stressigt så de inte blev av... sötnos.. tanken som räknas va;) Men igår va den bästa alla hjärtans dag på väldigt länge... trots att den inte firades idag :)
Iiiih gillar :)
Fick nyss det här mms:et
Sötnöten.


PUSS på er alla hjärtan!

Alla hjärtans dag

2011-02-13 ღ 23:21:00
Nu har jag o älsklingen firat alla hjärtans dag. Vi fick fira idag eftersom han bor i Stockholm o jag i Uppsala o vi både e upptagna imorn. Det blev en supermysig dag med fika, rundvandring, mys, indisk restaurang å ännu mer mys. Fick en superfin present oxå. Å massa pussar så nu klarar ja mig till nästa helg.... hoppas jag :)
Åh. Glad i hela kroppen. Jag älskar dig. Är så himla glad att vi tog vårt kloka beslut. Gillar oss.
K Ä R L E K

Lite sol o mycket mys

2011-02-13 ღ 14:13:52
NU har jag försökt plugga lite men det gick sådär måste jag säga. Skyller på Facebook. Nu kommer Marcus alldeles snart.. vi får väl se vad vi hittar på, men det lutar åt middag ute och lite sighseeing i Uppsala.
HIHI <3
KRAM

Lilla fina...

2011-02-12 ღ 23:57:57
Igår fick jag ett mms från Tina med en liten liten tjej... eller jaa.. hon har ju blivit så himla stor nu. Går o sitter o allt. Skruttunge!
sötnöt.

Mmmm! Foto!

2011-02-12 ღ 23:55:57
Heej!
Nu ska jag snart hoppa i säng. Har precis kollat på Across the universe med Emilia o ätit snacks, var mysigt. Men nu är jag jättetrött. Tänkte bara slänga in lite bilder som jag tagit med mobilen, riktigt härliga faktiskt för att vara tagna med en telefon måste ja säga, vad tycks?
Här é tre vinterbilder från Stockholm :)

Kristaller...

Soliga Uppsala :)
Emilia :)
Underbart! Älskar alléer.
Fyrisån!
God natt!

Dagen efter...

2011-02-12 ღ 17:13:53
Hej! Vi är förvånansvvärt pigga o (inte fräscha) men aktiv aidag iaf... Vi vaknade till ganska många ölburkar, plastglas, korv o mos på golvet, skräp, blöta handdukar mm... men nu har vi dammsugit, moppat, pantat, skurat o snart duschat tillome :). Ja dorg en sväng till gymmet oxå å ja o Emilia har tvättat en del oxå så det känns riktigt skönt. Nu blir det en dusch o sen en sväng till Ica. Blir nån lätt middag o sen choklapudding o filmmys. Känns bra.
T'nker lite extra på lillsyrran idag som spelar fotbollsturnering hela dan. Hoppas det går bra.
Imorn kommer Marcus hit :) Blir nog en sväng på stan o mysi midda. Hoppas solen skiner på oss...
En fin vinterbild på väg till gymmet.
Pusss

Grattis Mikael 19 bast :)

2011-02-12 ღ 17:10:11
Grattis brorsan på din dag!
Puss!

Årets Korrefest!

2011-02-11 ღ 11:49:36
God morgon! Nu är förberedelserna i full gång för Årets korrefest som ska äga rum här ikväll :) Pingisbollar ska inhandlas, Twister ska hämtas, mat, mat o plastmuggar! Nu sticker vi ut i snön.
Kram!

Ålandskryss...

2011-02-10 ღ 22:58:14
Hej hallå där!
Nu är vi äntligen hemma efter en tur på havet... det gungade rätt bra med tanke på snöstormen.. Men skoj va re. Det blev musikquiz, drinkar o kortspel, mycket trevligt! I bussen på väg tillbaka från båten(1,5 h) satt vi o sjöng allsång, riktigt mysigt måste jag säga. Fick lägerstäämning, Bridge over troubled water, Lejonkungen, Pocahontas mm :)


Sen vandrade vi hem i snöstormen å nu e vi mätta o belåtna... Å ja o Niklas körde ner Emilia i snön oxå, hihi :D
Sötnosar! Gillar er mina Korrepolers :)

Nu ska ja sova för imorn e de årets Korrefest!
God natt!

Hej Anette!

2011-02-10 ღ 09:36:52
Klart jag gör kopior och mailar dig :) Jag gör klart de sista imorron. Sen mailar jag! Hur länge har du kvar på utbildningen? Kram kram

En varm låt...

2011-02-09 ღ 22:35:34
Vill dela med mig av en härlig låt... Det var Marcus som fick mig att faktiskt lyssna på den, alltså verkligen höra texten. Jag har hört den förut, men den ahr mest susat förbi som de flesta låtar kan göra i min närhet.
Älskar texten o rytmen... Härlig blandning.
Tyvärr vet jag inte längre hur man lägger upp youtube - videos här på bloggen. Men sök på Hon är så söt med Bo kaspers :)

Myskväll med Emilia

2011-02-09 ღ 22:17:47
Hej hej!
Kom hem igen till Uppsala idag, kändes skönt på ett sätt men tomt på ett annat. Härligt o komma hem efter att ha varit hemma, men skumt. Det blev iaf en helmysig eftermiddag med Emilia(så himla glad att ja har denna underbara korre - granne). Vi började med att sitta på golvet med posten i famnen i korridoren o bara prata, sen kom vi ju såklart på att vi skulle tömma vårt förråd. Rensade en del, kastade o gick ner i källaren med resten. I källaren hittade vi en del som vi kunde dra nytta av men det e en annan historia, haha.
Efter vi lagat o ätit middag med sällskap av Niklas så blev det filmkväll med pop corn o avslagen coca cola(man tager det man hittar i kylen). Filmen vi såg var Bröderna Karlsson..å en sak kan jag säga å de é att jag inte ser den igen. Det får räcka. Nu blir det god natt eftersom jag ska upp tidigt imorn för o träna innan Ålands - kryssningen med Emilia o killarna. Yeeey!
Såhär såg det ut när jag pluggade hemma vid Marcus köksbord :)

Nu sitter plakaten på väggen här :) Hoppas det ska ge något.
GOD NATT!
Pusss!

God morgon!

2011-02-09 ღ 09:25:03
Jag har precis suttit o kollat på Vakna med the voice o druckit varm choklad. Men nu blir det plugg igen. Ska fortsätta med mina fina A# - ark :P Lägger in bilder sen när ja kommer hem igen. Åker från huvudstaden runt 3. Ikväll blir det utgång på Norrlands å så vill Emilia o Niklas åka till Åland imorn... så ja funderar på saken... för på freda e de ju Korrefest =D
Har förövrigt haft några underbara dagar här hemma. God mat, massage, Simpsons =/ å en varm skrutt bredvid mig <3 Vi ses ju i helgen igen när han kommer till Uppsala  :)
Men detta betyder att ja måste plugga ordentligt NU.
Pussss

Camilla e här :)

2011-02-05 ღ 00:11:51
Tack mamma! :) Det värmer.
Camilla kom på besök idag :) Vi har ätit kyckling - wok o kollat på let's dance o myst. Imorn blir de lite sightseeing o gå på stan. Gillar Tove styrkes låt förresten :) Den som Rybak dansade till ikväll..
God natt! Å imorn blir de schlageryra hos Johanna !


En soli dag vid Blåsenhus.

2011-02-03 ღ 22:38:57
Mmmmh sol!

:) mysigt
Puss på er därhemma!

Norrlands :)

2011-02-03 ღ 22:33:26
Hej hej!
Igår efter skolan blev det förfest hos Johanna med Micke, Frida, Anna o Joakim, jätteskoj. Sen drog vi till Norrlands där det blev massa dans med några seminarievänner :) Tack för en riktigt härlig kväll. På vägen hem hittade ja några holländare vid busshållplatsen som var väldigt sociala o pratglad o dom bodde visst här i mitt område oxå.
Idag blev det en slapp dag till en början.. tvättade några maskiner o skurade badrummet.. Skulle ju träna vid 17.3Vid halv åtta drog vi iaf o tränade så det blev en löprunda å lite yoghurt o druvor på de. Nu blir det sängen med lite anteckningar som sällskap.
Imorn kommer Camilla! Ska bli jätteskoj. Men först blir det seminarium o lite plugg i biblo efter de. Over n out som Emilia skulle sagt ;)
Söta Boden - Johanna :)


Hoffmaestro - highway man !

Johanna, Joakim, Micke o Anna.
God natt!

Haha!

2011-02-01 ღ 14:49:09
Haha.. trodde jag ja.. det blir läsning idag å möjligtvis ett träningspass, bakning skjuter jag fram till jag läst igenom och skrivit det jag ska.. Hörs sen!
Å glöm inte "Barn gör inte som du säger utan som du gör"

bakning

2011-02-01 ღ 10:12:39
God morrron! Nu borde jag göra mig iordning för om 50 min ska ja vara på biblioteket. Jag har faktiskt läst kompendiet om genus idag till frukosten så det känns lite bättre än igår. På bibblan blir det Lifs bok. Hoppas jag får in en del. Sen tänkte jag nog baka en del. Funderar på drömmar och brownies.. Men vill ju träna med så får se.. kanske drömmar räcker? Förresten, kaoset i Egypten e ju helt otroligt. Vi va ju där för bara 2 mån sen.. å nu håller dom på o förstör massa fynd som vi har gått o tittat på... sjukt. Får hoppas att de lgunar ner sig snart... läskigt.
Nu fixa iordning mig.
Pusss